Pressemelding RørosBanken Yngres Cup

Pressemelding RørosBanken Yngres Cup

Rørosbanken Yngres Cup

Første helgen i oktober skulle Verket Røros igjen fylles med 1500 håndballglade barn og voksne. I løpet av 3 dager skulle det spilles 300 kamper, tusenvis med porsjoner havregrøt skulle fortæres, tårer skulle felles og jubelbrøl skulle høres over hele Verket.

Men Coronaviruset har dessverre satt en stopper for gjennomføringen av årets RørosBanken Yngres Cup, den åttende i rekken.

Myndighetene meddelte i starten av august at maks antall på arrangement ikke økes fra 200 og at 1-meters avstanden fortsatt skal overholdes til enhver tid. I tillegg sier NHF sine retningslinjer blant annet at det kun er tillatt å spille kamper innenfor regionens grenser.

Etter samråd med både kommuneoverlegen og daglig leder i Røros Idrettslag, har styret i håndballgruppen besluttet å avlyse cupen.

«Det var ingen enkel beslutning å ta og den satt langt inne, men etter de nye retningslinjene fra myndighetene samt den økende smitteutviklingen vi ser i Norge, så vi dessverre ingen annen utvei», sier cupleder Samareh Granqvist.

RørosBanken Yngres Cup har siden oppstarten i 2012 vokst seg til å bli en av Midt-Norges største håndballcuper. Cupen er veldig populær i hele Trøndelag og opplever år etter år å bli fulltegnet i løpet av noen timer når påmeldingen åpner i februar. I år var ingen unntak og 131 lag fra Steinkjer i nord til Elverum i Sør hadde meldt seg på i håp om at cupen skulle gjennomføres som planlagt.

«Interessen for cupen vår er helt overveldende, noe vi er veldig takknemlig for. Det gjør det selvsagt ikke enklere å komme til den avgjørelsen vi nå har gjort. Det har vært mange spørsmål fra påmeldte lag om vi kommer til å gjennomføre cupen eller ikke. Det er klart at både barn og voksne er ivrig etter å spille kamper igjen med den lange pausen vi har hatt. Heldigvis starter serien som planlagt, så noen kamper vil det forhåpentligvis bli i høst».